top of page

STORBANDET FOKUS TRÅR TIL MED JAMES BOND-KONSERTEN «LICENCE TO PLAY» PÅ ARTILLERIVERKSTEDET SCENE I
HORTEN 5. JUNI 2024 KL. 19.30.
 

Pressemeldingen.

Storbandet Fokus, med dirigent Øyvinn Pedersen i spissen, går utradisjonelle veier i sin utvikling. I 2023 lanserte bandet en konsert på Støperiet Scene basert på filmmusikk fra de mange, kjente og kjære James Bond-filmene opp gjennom årene. Stor suksess som nå lar seg gjenskape på Artilleriverkstedet Scene i Horten. Låter som «Goldfinger», «Thunderball», «For Your Eyes Only» og mange flere vil hjelpe publikum på sporet av filmenes handlinger, stemninger og spektakulære virkemidler. Her blir det en god blanding av både mystikk, vid-undrende toner, historier og gjenskapingsglede fra både band, vokalister og konferansier.

James Bond, også kjent som Agent 007, er en fiktiv spion skapt av forfatteren Ian Fleming i skyggen av den kalde krigen mellom Øst- og Vestblokken. Kommandørkaptein James Bond, som tilhører Royal Naval Volunteer Reserve og bærer av både Sankt Mikaels og Sankt Georgs orden, er spion for den britiske etterretningstjenesten MI6. Agentnummeret 007 skal Ian Flemming ha fått ideen til fra telefonnummeret til onkelen til en av tidenes mest beryktede spioner, Dušan «Duško» Popov (1912–1981). Telefonnummeret til Duško Popovs onkel var 26-007. Idéen til navnet fikk han fra en forfatter med navn James Bond som hadde skrevet boken «Birds of the West Indies», som lå i Flemings stue på eiendommen GoldenEye på Jamaica, der han skrev romanen i 1952.

Casino Royale er den første boken om «James Bond» av Ian Fleming, utgitt i 1953. Boken gav opphav til elleve andre romaner av Fleming selv, i tillegg til to novelleantologier, fulgt av en rekke andre bøker om «James Bond» av andre forfattere. Pistolløpsekvensen (designet av Maurice Binder) i James Bond er en av de mest kjente åpningssekvensene innen film, og er varemerket for de offisielle Bond-filmene. Hver Bond-film produsert av EON Productions har innledet filmene sine slik. I 2022 feiret for øvrig Bond-serien 60-årsjubileum, i anledning at den første filmen, «Dr. No», hadde kinofilmpremiere i 1962.

JOHN BERGE er vokalist og låtskriver med ca. 200 sanger på CV-en. Han utga dobbelt-CD-en «Clear And Present Past» i 2007, og har siden 2010 lansert ni digitale singler. Hans debutsingel, «Start to Wish», ble ukens låt flere uker på rad hos Radio Norge sommeren 2010 og en av det årets mest spilte på den landsdekkende kanalen. En av sangene hans, «Devil May Care» med dertil hørende Bond-inspirert musikkvideo, er Johns hyllest til James Bond-filmserien. John har vært en drivkraft i det norske Bond-fanmiljøet siden 1999 og Bond-fan siden han så «The Living Daylights» på kino i hjembyen Kristiansund i 1987. Han har utgitt en rekke James Bond-album og bøker, driver den norske James Bond fanklubben, nettsiden jamesbond.no, og er ofte å se i mediene når temaet er agent 007.

 

 

LENA JØRGENSEN er en fremragende jazzsanger fra Vikersund og har vært en fast samarbeidspartner for Storbandet Fokus gjennom flere år – på store og små arrangementer og scener. Lena har opparbeidet seg stor anerkjennelse i Østlandsregionens jazzmiljø, er svært etterspurt som vokalist og opptrer med mange forskjellige band og grupper. Utover å holde et høyt musikalsk nivå er hun også kjent for sitt inkluderende og glade vesen, sine gode kommunikative egenskaper og ikke minst sin stemmeprakt. Lena opptrådte bl.a. i flott samspill med storbandet og Trine Rein på bandets sommerkonsert i Foynhagen i 2019, med Heine Totland på samme sted i 2022 og i fjor sammen med Hilde Louise Asbjørnsen.

 

STORBANDET FOKUS startet opp i 1975 i Ramnes/Våle. Bandet huser 17 spilleglade musikere, vår faste vokalist Lena Jørgensen og musikalsk leder/dirigent /solist i vel 25 år; Øyvinn Pedersen. Årlig har bandet arrangert egne Swingtime-konserter med ulike musikalske tema og gjesteartister. I tillegg vil vi nevne bandets sommerkonserter i Foynhagen siste 10 årene. Sommeren 2017 gjorde bandet stor suksess i sin konsertoppsetning av «The Frank Sinatra Song Book» sammen med Norges fremste «Sinatra-crooner»; Ingar Kristiansen fra Oslo. Sommeren 2018 var Storbandet Fokus igjen å høre i Foynhagen, da sammen med den fremragende Tom Jones-tolker; Lasse Sagen med støtte fra bl.a. Stephen Ackles, sanggruppen Fam Fatal, Svein Graff og Glenn Main Henriksen. Etter et par års tid med spillepause pga pandemien, var bandet i 2022 tilbake med ny giv og ny sommerkonsert med Lena Jørgensen og Heine Totland i nært samspill. I fjor vartet bandet opp med ny sommerkonsert da sammen med jazzvokalist og komponist Hilde Louise Asbjørnsen. I 2025 fyller bandet 50 år!

Contact

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

123-456-7890 

bottom of page