Swingtime 2017

Forsommerens konsertsamarbeid i Foynhagen mellom Ingar Kristiansen og storbandet ga mersmak for begge parter. Et stort og begeistret publikum ga umiddelbart uttrykk for at dette samarbeidet kunne de faktisk ønske seg mye mer av. Konsertkvelden ble til et uforglemmelig samspill mellom storband, vokalister og publikum. Nå kommer altså Ingar tilbake og blir nok engang å høre sammen med vår faste vokalist Line Knudsen og Storbandet Fokus - denne gang på Støperiet Scene i Tønsberg. Vi gleder oss!

Ingar Kristiansen har opparbeidet seg ry som en av våre fremste Frank Sinatra tolkere. I 2000 dannet han sin egen sekstett, «The Sinatra Songbook», satt sammen av profesjonelle jazzmusikere. Bandet utviklet seg videre og kan nå vise til to kritikerroste cd-utgivelser, turneer i Norge og Europa, flere festivalopptredener og tv-overførte konserter bla med Kringkastingsorkesteret. Han har også vært deltaker i «Beat for Beat» på NRK ved en rekke anledninger.

Vår egen Line Knudsen kommer fra Re. Hun har i mange år vært storbandets faste vokalist, men jobber også sammen med en rekke andre musikere og grupper utenfor lokalmiljøets grenser. Line var med i vestfoldrevyen Lattergal i mange år, aktiv i Oktoberteateret i Ramnes og har spilt revy med Øyvind Klingenberg og Marianne Krogness. Hun spilte for øvrig funk og soul i sitt eget band "Line’s Hobby" som også deltok på Kongsberg Jazzfestival.

Vi har fått tre nye medlemmer i høst.

Hilde startet på notekurs etterfulgt av splitter ny ess-bass som 9-åring i Sentrum Skoles Musikkorps i Horten, da var musikkgleden tent! Noen år på bass ble etterfulgt av saksofoner. Hun har spilt sopran, alt, tenor og barytonsax i årenes løp, bl a i Hortens Ungdomsmusikkorps.  Etter litt spille-opphold  og noen travle år på  det privat plan, begynte hun Storbandet Fokus i august 2018. Nå for tiden er det fin balanse med altsax i storbandet og tenorsax i korpset «Blås i Det» i Horten.  "Jeg har blitt tatt veldig godt imot i Storbandet Fokus denne høsten,  og nå kan jeg være med å spille storbandmusikk som jeg er så glad i!" 

Amund spiller trombone, noe han har gjort siden 1991. Han har spilt og instruert i flere korps og storband oppigjennom årene. Her kan vi trekke frem bl.a. Ringerike Musikkskoles Storband, Hallingby Skolekorps, Hallingby Ungdomskorps og HMK Gardes Musikktropp. Han spiller for tiden både i Modum Janitsjar i Vikersund og fra inneværende år da også i Storbandet Fokus. "Dette storbandets gode inkluderende miljø og musikalske nivå, gjør at jeg mer enn gjerne reiser den timen det tar hver vei fra Geithus til Re for å delta på øvelsene i Storbandet Fokus."

Geir startet sin storbandkarriere som trompetist i Kristiansund Storband i 1990. Siden det har Geir spilt i mange storband slik som f.eks. Big Band Blast, Oslo Big Swing, Philip Kruses storband, Brostigens storband, Stage One Bigband, Tønsberg storband og nå senest i 2018; Storbandet Fokus. Trompeten har med andre ord vært hans følgevenn i mange år. "Det som er så flott med Storbandet Fokus er alle de spennende prosjektene med fantastiske artister. Man får mange flotte erfaringer med seg som spellemann og det gir en skikkelig lyst til å plukke opp hornet og spille." 

© 2017 Storbandet Fokus