top of page

Galleri og arkiv

Plakat Swingtime 2019lukket70.jpg
Plakat Sacred Concert.png
sorbandetfocus2.jpg
Heading 5

Sommerkonsert  i Foynhagen onsdag 7.juni

Sammen med jazzsangeren, kabaretartisten og låtskriveren Hilde Louise Asbjørnsen  og vår egen vokalist Lena Jørgensen. Ser ikke bort fra at her kan man vente seg en god miks av Marilyn Monroe og Billie Holiday låter, kjente og kjære «svisker» fra storbandjazzens verden og nykomponerte låter av året. Hilde Louise er for tiden aktuell med sin selvskrevne bok og kritikerroste soloshow Stardust, som tar oss tilbake til noen av forrige århundres største musikalske heltinner. Duetter mellom Hilde Louise og Lena kan også forventes

Det blir full trøkk og svingende virkelighetsflukt over årets SwingTime-konsert med Storbandet Fokus. Den røde tråden i år er viet låter fra den canadiske storbandvokalisten, «neo-crooneren» og entertaineren Michael Bublé som for øvrig denne måneden gjester Oslo på sin verdensturné. Våre fremragende jazzvokalister Lena Grøtterud og Stephan Heidenstrøm vet å tolke Bublé med sine emosjonelle fremførelser. Godt krydret med annet kjent og kjært storbandstoff, noe å leske seg på og enkelt å bite i, blir det også denne kvelden. Hva med en søndagsmiddag på byen som avsluttes med selve rosinen i pølsa: En svingende storbandkonsert på Støperiet Scene? Stephan Heidenstrøm vil som konferansier binde det hele sammen til en uforglemmelig «Feelin’ Good-opplevelse» for oss alle. Storbandet Fokus ønsker velkommen til Støperiet Scene i Tønsberg 17. november kl 19.

Kammerkoret Borre Vocale fra Horten og Storbandet Fokus fra Ramnes / Tønsberg

 

gjennomfører den 27. april kl. 20 et spennende jazz-eventyr i Horten kirke: Sammen med steppdanser Anneli Moe og jazz-sopran Alice Lewin skal ensemblene fremføre jazz-oratoriet 'Sacred Concert' (1965-1973), komponert av jazz-legenden Duke Ellington (1899-1974). Ensemblenes dirigenter, Ansgar Beste (kor) og Øyvinn Pedersen (storband), har ansvar for den kunstneriske ledelsen. Verket 'Sacred Concert' inneholder bl.a. standardperler som 'Almighty God' og 'Come Sunday', samt den sprudlende glade 'Freedom-suiten' som er en lovsang til friheten – et begrep som igjen har fått en sterk politisk aktualitet i dagens Europa. Verket regnes som et av jazzhistoriens største og vakreste musikkverk, og det er slekt med både klassisk musikk, kirkemusikk og gospel. Men først og fremst er det en jazz-klassiker, med trøkk og energi, som vi tror vil begeistre vårt publikum! Mange har tilknytning til 60-tallets jazzklanger, så vi tror dette er musikk som har stor allmenn interesse og som treffer mange. Soliststykkene er kjent for å være spesielt krevende, i en blanding av gjennomkomponert og improvisert, stort stemmeomfang samt utfordrende toner og rytmer.

Lena Grøtterud er en fremragende jazzsanger fra Vikersund og en samarbeidspartner for Storbandet Fokus gjennom flere store og små arrangementer. Hun har opparbeidet seg stor anerkjennelse i regionens jazzmiljø, er svært etterspurt som vokalist og opptrer med mange forskjellige band og grupper. Utover å holde et høyt musikalsk nivå er hun også kjent for sitt inkluderende og glade vesen, sine gode kommunikative egenskaper og ikke minst sin stemmeprakt.

Lena.jpg
Stephan.jpg

Stephan Heidenstrøm (vestfolding med røtter i Re) er en låtskriver og allsidig artist som har skapt glede rundt om det ganske land siden starten av 2000-tallet. Han spiller alt fra sine egenskrevne låter til coverlåter som alle kan synge med på og repertoaret hans er stort. Han er en fremragende vokalist og gitarist og trives like godt på små klubber som på større festivalscener. Han har opptrådt i både inn- og utland med musikken sin og fått utallige positive omtaler fra konsertarrangører og fans. Med glødende engasjement lyser denne joviale artisten som setter publikumet sitt høyt fra scenen og du kan ikke unngå å bli revet med av den gode stemningen

swingtimeflwer-5124.jpg

Konserten «Swing Time 2018» første søndag i advent ble nok en suksess for Storbandet Fokus. En fullsatt sal på Støperiet Scene i Tønsberg både hygget seg og nøt musikken – en balansert blanding av låter forankret i Duke Ellington, men også kjente og kjære julesanger. Imidlertid var det dette firkløveret av fremragende vokalister som vi må si satte prikken over i’en denne kvelden. Line Knutsen med sin lange erfaring fra storbandjazz og Marthine Therese Tørum, Caroline Kirkevold og Ingrid Hagen som debuterte som storbandvokalister. Storbandet Fokus takker og bukker for flott innsats og ønsker dere hjertelig velkommen tilbake ved senere arrangementer.

bottom of page